www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Știri Ministerul Sanatatii reactiveaza planurile de canicula

Ministerul Sanatatii reactiveaza planurile de canicula

Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică, serviciilor de ambulanţă şi unităţilor de primiri urgenţe reactivarea planurilor de măsuri pentru zilele caniculare.

Într-o videoconferinţă cu personalul care activează în serviciile de urgenţă, dr. RAED ARAFAT, subsecretar de stat in MS, a cerut măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din această perioadă.

Oficialul MS a cerut serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.

Direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie. Pentru acest demers, în cadrul primăriilor, a farmaciilor, în dispensare, şcoli sau centre comerciale pot fi  identificate, amenajate şi marcate spaţii cu aer condiţionat unde se poate distribui populaţiei apă şi ceai.

Ministerul Sănătăţii solicită autorităţilor locale evitarea instalării de corturi în stradă pentru acordarea de asistenţă medicală sau distribuţia de apă.

Au fost atenţionate şi unităţile de primiri urgenţe pentru a asigura numărul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice caniculei.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme,  Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.