www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Știri Ministerul Sanatatii reactiveaza planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii

Ministerul Sanatatii reactiveaza planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii

Ministerul Sănătăţii a solicitat reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică să pună în aplicare acţiunile din planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii.

Astfel, pentru a preîntâmpina apariţia de epidemii, direcţiile de sănătate publică vor asigura, în principal, supravegherea populaţiei din punct de vedere epidemiologic şi monitorizarea calităţii apei potabile în zonele afectate, asanarea şi dezinfecţia fântânilor.

Acolo unde va fi cazul, se va asigura asistenţa medicală de urgenţă pentru toate persoanele aflate în dificultate şi vor verifica stocurile de medicamente, materiale necesare, dezinfectanţi, vaccinuri pentru acordarea asistenţei medicale pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

De asemenea, va fi asigurat transportul gravidelor, a persoanelor în vârstă cu boli cronice, dializaţilor şi copiilor care au nevoie de servicii medicale.

Acolo unde este necesar reprezentanţii DSP-urilor vor înregistra populaţia afectată pentru a declanşa campanii de vaccinare împotriva hepatitei A si tetanosului.

Facem apel la medicii de familie să asigure asistenţa medicală în permanenţă şi să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din zonele afectate.

RECOMANDĂRI PENTRU POPULAŢIE pentru prevenirea îmbolnăvirilor:

  1. să se consume apa îmbuteliată, să nu bea apa direct din fântâni sau de la robinet;
  2. să se utilizeze pentru prepararea alimentelor apa fiarta şi racită;
  3. să se consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic;
  4. să nu se atingă animalele moarte şi să avertizeze autorităţile, în vederea evacuării acestora;
  5. să se evite expunerea prelungită la frig/umezeală,
  6. să se pastreze alimentele în conditii igienice;
  7. să se respecte igiena individuală;
  8. la primele semne de boala să se prezinte la cel mai apropiat medic/spital.
Actiuni document

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.