www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Știri Ziua Mondială Sănătății, 7 aprilie 2016

Ziua Mondială Sănătății, 7 aprilie 2016

Ziua Mondială Sănătății, 7 aprilie 2016

O problemă de sănătate publică tot mai îngrijorătoare, diabetul este tema Zilei Mondiale a Sănătății din 2016, marcată în 7 aprilie. Numărul mare de pacienţi diabetici din întreaga lume, prevalenţa bolii în continuă creştere, precum şi numeroasele complicaţii ale bolii, sunt semnalele de alarmă care au contribuit la alegerea acestei teme pentru anul 2016.

Epidemia de diabet capătă o amploare din ce în ce mai ridicată, ultimele date relevate de către Federaţia Internaţională de Diabet arătând că aproximativ 386 milioane de oameni din întreaga lume aveau diabet în anul 2014, iar numărul lor este în creştere, mai ales în ţările slab şi mediu dezvoltate.

Sloganul campaniei mondiale: “ Acţionează de azi, pentru sănătatea ta de mâine !”

Sloganul campaniei naţionale: “Controlul diabetului este în puterea ta!”

Obiectivele campaniei de informare-educare a populaţiei

  1. Conştientizarea populaţiei despre incidenţa mare a diabetului, a complicaţiilor, povara socio-economică, mai ales în ţările slab şi mediu dezvoltate
  2. Conştientizarea populaţiei asupra rolului fiecăruia în promovarea şi păstrarea propriei sănătăţii.

Mesajele cheie ale ZILEI MONDIALE A SĂNĂTĂŢII

  1. Diabetul zaharat (DZ) are o creştere epidemică în multe ţări, dar mai ales în cele slab sau mediu dezvoltate,
  2. O mare parte a cazurilor de DZ pot fi prevenite ( DZ de tip 2). Un stil de viaţă sănătos poate preveni sau întârzia debutul DZ de tip 2,
  3. DZ este o boală tratabilă, iar controlul riguros al bolii poate preveni sau amâna complicaţiile,
  4. Eforturile pentru prevenirea şi tratarea DZ au ca scop reducerea cu o treime a mortalităţii premature prin boli netransmisibile, până în anul 2030.

În anul 1948 se înfiinţează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), iar consiliul său director decide ca data de 7 aprilie să fie desemnată Ziua Mondială a Sănătăţii, pentru a celebra întemeierea acestei organizaţii.

Începând cu 1950, ziua de 7 aprilie se va sărbători anual.

Ziua Mondială a Sănătăţii abordează în fiecare an, câte un subiect de importanţă majoră, ce afectează sănătatea globală.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică Neamț.