www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Știri În atenția UNITĂȚILOR ADMINISTRATIV TERITORIALE DIN JUDEȚUL NEAMȚ

În atenția UNITĂȚILOR ADMINISTRATIV TERITORIALE DIN JUDEȚUL NEAMȚ

Conform adresei Ministerului Sănătății - Direcția Generala Asistenta Medicala și Sănătate Publica nr. 4290/08.03.2018 privind solicitările unităților administrative-teritoriale sau ale unităților de învățământ de a suplimenta cheltuielile de personal pentru finanțarea unor posturi noi de asistenți medicali comunitari, mediatori sanitari sau personal medico-sanitar din unitățile de învățământ, va informam ca prevederile bugetare aprobate prin Legea bugetului de stat nr.2/2018, după aplicarea Legii - Cadru nr.153/2017 din 28 iunie 2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, asigura drepturile salariale doar pentru personalul existent la finele anului 2017.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 500/2002, privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, nici o cheltuiala din fonduri publice nu poate fi angajata, ordonanțată și plătita dacă nu este aprobata potrivit legii și nu are prevederi bugetare.

Având în vedere prevederile legale mai sus menționate, Ministerul Sănătății nu poate angaja o cheltuiala fără prevederi bugetare cuprinse în buget.

Conform adresei Ministerului Sănătății - Direcția Generala Asistenta Medicala și Sănătate Publica nr. 24684/24.04.2017, va reamintim ca pana la aprobarea suplimentarii bugetului Ministerului Sănătății pentru asigurarea finanțării activităților de asistenta medicala comunitara și medicina școlara se pot organiza concursuri de ocupare de posturi noi doar dacă:

  • finanțarea acestor activități exista la nivelul direcțiilor de sănătate publica,
  • dacă autoritățile administrative publice locale asigura finanțarea posturilor noi din asistenta medicala comunitara din veniturile proprii ale bugetelor locale conform prevederilor art. 14 din Ordonanța de urgenta a Guvernului nr. 18/2017, privind asistenta medicala comunitara. Se menționează ca preluările de finanțare de la autoritățiile  publice locale se vor face doar din momentul aprobării suplimentarii bugetului Ministerului Sănătății, privind asigurarea finanțărilor privind asistenta medicala comunitara, în nici un caz retroactiv.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.