www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Saptămâna europeană a vaccinării

Săptămâna Europeană a Vaccinării

Sa prevenim, sa ne protejam, sa ne vaccinam!

Saptamana Europeana a Vaccinarii (SEV) a fost conceputa in 2004 ca o initiativa de a contracara stagnarea sau declinul programelor de imunizare in contextul aparitiei unor focare sporadice dar importante de in mai multe tari din Regiunea europeana OMS (EUR/OMS). Initiativa SEV tintea largirea planurilor de imunizare astfel incat sa acopere dreptul fiecarui copil de a fi protejat impotriva bolilor ce pot fi prevenite prin vaccinare; alte grupuri de varsta vulnerabile erau de asemenea luate in consideratie. In octombrie 2005 un grup-pilot de 9 state membre au implementat cu sprijin informational, tehnic si financiar EUR/OMS activitati adaptate local, de constientizare a parintilor, factorilor de decizie din sanatate si a personalului medical privind importanta actualizata a vaccinarii.

Evaluarea campaniilor pilot din 2005 a condus la recomandarea ca SEV sa devina un eveniment anual celebrat in toate tarile Regiunii EUR/OMS incepand cu 2006. In 2010 la SEV au participat 47 din cele 53 state ale Regiunii.

Infiintat in 2003, Euro-Grupul Tehnic Consultativ de Experti in Imunizare (ETAGE) tinteste accelerarea progreselor in eradicarea, eliminarea si controlul bolilor infectioase in Regiunea EUR/OMS, in cadrul Viziunii Strategice asupra Imunizarii Globale (GIVS) dezvoltate pentru urmatorii 10 ani de UNICEF si OMS.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.