www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Despre noi Informaţii de interes public Acreditarea ziariștilor

REGULAMENT privind acreditarea ziariștilor la Direcția de Sănătate Publică Neamț

CAPITOLUL I

Dispozitii generale

Art. 1 La activitatile, sedintele si conferintele de presa organizate de Direcția de Sănătate Publică Neamț, pot fi acreditati reprezentantii institutiilor de presa locale - denumiti în continuare ziaristi - cotidiane, periodice, agentii de presa, posturi de radio si televiziune românesti si straine, care doresc sa reflecte activitatea institutiei.

Acreditarea se face pe baza aprobarii directorului executiv, la cererea institutiei de presa al carui angajat este ziaristul.

Acordarea acreditarii nu atrage controlul Direcției de Sănătate Publică Neamț asupra materialelor publicate de ziaristul acreditat sau a stirilor difuzate de mijloacele de informare în masa.

Procedurile de refuz ale acordarii acreditarii sau de retragere a acreditarii unui ziarist se pot declansa numai pentru fapte care împiedica desfasurarea normala a activitatii Direcției de Sănătate Publică Neamț si care nu privesc opiniile exprimate în presa de respectivul ziarist, în conditiile si în limitele legii, dupa consultarea prealabila a conducerii institutiei de presa respective.

Direcția de Sănătate Publică Neamț recomanda tuturor ziaristilor si mijloacelor de informare în masa sa tina seama si sa aplice principiile deontologice cuprinse în Rezolutiile nr. 1003 (1993) si nr.1215 (1993) ale Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, având în vedere deosebita responsabilitate sociala ce le revine în evolutia societatii si dezvoltarea vietii democratice, pentru informarea corecta a opiniei publice si respectarea valorilor morale si a drepturilor cetatenesti.

CAPITOLUL II

Acreditarea ziaristilor

Art. 3 Acreditarea la Direcția de Sănătate Publică Neamț poate fi permanenta sau provizorie.

  • Acreditarea permanenta se reactualizeaza la începutul fiecarui an.
  • Acreditarea provizorie se acorda în cazul unor evenimente speciale ce au loc la Direcția de Sănătate Publică Neamț.

Acreditari permanente

Art. 4 -1. Pentru obtinerea unei acreditari permanente, institutia de presa solicitanta din România va prezenta urmatoarele documente :

  • Formularul de acreditare ( a se vedea anexa) ;

  • Curriculum Vitae al ziaristului/ ziaristilor propusi pentru a fi acreditati ;

  • Copie dupa cartea de identitate;

  • Copie dupa legitimatia de presa;

În baza documentelor prezentate Direcția de Sănătate Publică Neamț va elibera, în termen de maximum 2 zile de la data depunerii actelor, acreditarea.

În cazul în care înceteaza contractul de munca dintre ziaristul acreditat la Direcția de Sănătate Publică Neamt si institutia de presa care a solicitat acreditarea, aceasta are obligatia sa anunte, în scris,  în termen de 24 de ore de la data încetarii raportului juridic mentionat.

Art. 5 - Ziaristul acreditat trebuie sa poarte la vedere, pe tot timpul prezentei în Direcția de Sănătate Publică Neamt,  acreditarea, care îi permite accesul în institutie. Acreditările nu sunt transmisibile.

Acreditari provizorii

Art. 6 Pentru obtinerea unei acreditari provizorii, institutia de presa solicitanta se va adresa, în scris, cu 24 de ore înainte de evenimentul la care se doreste acreditarea. Cererea scrisa poate fi prezentata, personal de ziarist, si în ziua respectiva, în momentul solicitarii accesului în Direcția de Sănătate Publică Neamt.

Acreditarea provizorie este valabila numai pentru ziua sau perioada în care se desfasoara actiunea ce se doreste a fi mediatizata.

CAPITOLUL III

Drepturi si îndatoriri ale ziaristilor acreditati

Art. 7 Ziaristii acreditati au obligatia sa se alinieze normelor deontologice din domeniu. ( a se vedea normele Clubului Român de Presa)

Art. 8 Ziaristii acreditati au acces la cabinetul directorului executiv, directorilor executivi adjuncti,  în sala de desfasurare a conferintelor de presa si în alte spatii unde se desfasoara alte activitati.

Art. 9 Ziaristii acreditati la Direcția de Sănătate Publică Neamț pot solicita organizarea unor întâlniri, dezbateri si conferinte de presa cu persoanele din conducerea institutiei.

Art. 10 Ziaristii acreditati nu pot interveni, sub nici o forma, în desfasurarea comisiilor de lucru. Nerespectarea acestei prevederi atrage dupa sine anularea acreditarii.

CAPITOLUL IV

Dispozitie finala

Art. 11 Regulamentul va fi adus la cunoștința mass-media prin postarea pe site-ul D. S. P. Neamț și  prin afișarea la sediul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Cu legatura cu acest element

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.