www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Ziua Naţională fără Tutun

Ziua Naţională fără Tutun

Ziua Naţională fără Tutun

In scopul sensibilizarii populatiei Romaniei referitor la beneficiul renuntarii la fumat, Guvernul Romaniei, in temeiul art. 107 alin. (2) din Constitutie si al art. 8 din Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea si combatarea efectelor consumului produselor din tutun, a adoptat Hotararea 1270/2002, prin care, cea de-a 3-a zi de joi a lunii noiembrie se declara „Ziua Nationala fara Tutun“.

Cu acest prilej, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Ministerul Sanatatii organizeaza campanii de marcare a acestei zile.

Manifestarile organizate cu aceasta ocazie ofera cadrul informarii si sensibilizarii populatiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun si constientizaarii populatiei fumatoare cu privire la consecintele fumatului, dar si a populatiei nefumatoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de tigara – asa numitul “fumat pasiv” –, alaturi de imputernicirea si incurajarea acesteia din urma de a-si solicita dreptul la un aer fara fum de tigara, prin respectarea aplicarii in practica a prevederilor legale in vigoare.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.