www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Luna Internațională de Conștientizare a Cancerului de Sân (LICCS)

Luna Internațională de Conștientizare a Cancerului de Sân (LICCS)

Luna Internațională de Conștientizare a Cancerului de Sân (LICCS)

Octombrie este luna de conștientizare a ceea ce reprezintă cancerul de sân. Marcată în țări din întreaga lume, campania își propune să crească atenția și gradul de conștientizare privind depistarea precoce, tratamentul, dar și prevenirea acestei boli. 

Estimările recente ale Agenției Internaționale pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC) arată că acesta este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la femei, reprezentând 24,2% sau aproximativ 1/4 din toate cazurile noi de neoplasm în rândul femeilor. Rata de incidență a cancerului de sân depășeste cu mult rata celorlalte tipuri de cancer, atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare. De asemenea, reprezintă principala cauză de deces la femei, fiind responsabil pentru 15% din totalul deceselor cauzate de cancer în rândul acestora.  

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.