www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Ziua Mondială de luptă împotriva bolii ALZHEIMER

Ziua Mondială de luptă împotriva bolii ALZHEIMER

Boala Alzheimer este o afecțiune ireversibilă și descrie un număr de simptome care afectează memoria, comportamentul şi modul de gândire, toate acestea interferând cu activităţile zilnice. Numele maladiei a fost dat după doctorul Alois Alzheimer. Acesta, în 1906, a observat schimbări la nivelul creierului unei femei decedate din cauza unei boli neurologice. Simptomele includeau pierderi de memorie, dificultăți de vorbire, precum și comportament neadecvat. După moartea acesteia s-au evidențiat niște aglomerări la nivelul creieruluim („placa de amiloid”).

Această maladie este singura formă de demenţă recunoscută ca fiind cauza pentru handicapul progresiv fizic și psihologic. Celelalte forme de demenţă (demenţa vasculară, demenţa toxică, demenţa fronto-temporală) nu sunt recunoscute ca boli degenerative şi nu primesc nici un sprijin financiar din partea statului.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.