www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Luna Nationala a Informarii Despre Efectele Consumului de Alcool

Luna Nationala a Informarii despre Efectele Consumului de Alcool

Conform „Global Status Report on Alcohol and Health 2011” alcoolul este cauza principala a aproximativ 4% din totalul deceselor la nivel mondial.

Consumul casnic de alcool este asociat cu riscuri importante asupra starii de sanatate datorita impuritatilor cu potential nociv si a contaminarii necunoscute a bauturilor.

Europa este regiunea cu cel mai ridicat consum de alcool pe locuitor din lume. Anual, UE cheltuie 125 mld. Euro (echivalentul a 1,3% din PIB) din cauza accidentelor, crimelor, imbolnavirilor, ranirilor si pierderilor cauzate de consumul de alcool. Conform aceleiasi surse, aproximativ 9 milioane de copii traiesc in familii afectate de consumul de alcool.

Conform raportului, “European Status Report on Alcohol and Health 2010”, in perioada 2003-2005, in Romania, consumul inregistrat de alcool la adulti (persoane 15 ani +) este de aproximativ 11,3 litri de alcool pur pe cap de locuitor pe an si are o tendinta stabila pe perioada de studiu, dar s-a dublat fata de ultimele trei decenii. La acest consum se adauga un consum neinregistrat de alcool de aproximativ 4 litri de alcool pur pe cap de locuitor pe an, ajungandu-se in final la un consum total de 15,3 litri de alcool pur. Consumul total de alcool in tarile europene in perioada de referinta este de 12,2 litri alcool pur pe locuitor 15 ani + pe an.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.