www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Unități sanitare Centre de permanență

Centre de permanență

Centre de permanență

Centrele de permanență sunt forme de organizare a activității medicale fără personalitate juridica, care funcționează în regim de gardă și asigură continuitatea asistenței medicale primare a colectivităților locale arondate, în mod GRATUIT.

Prin centrele de permanenta, serviciile medicale sunt acordate tuturor persoanelor care le solicită, indiferent de statutul de asigurat sau neasigurat al acestora.

Programul de funcționare a centrelor de permanență se desfășoară între orele 15,00 - 8,00 în zilele lucrătoare și permanent, în zilele nelucrătoare.

Serviciile medicale acordate de medicii de familie în cadrul centrelor de permanență sunt următoarele:

  1. asistență medicală în afecțiunile acute și urgențele medico-chirurgicale, în limitele competenței medicului de familie și posibilităților tehnice, conform legislației specifice organizării și funcționării centrelor de permanenta,
  2. trimitere către alte specialități în vederea internării, în situațiile care depășesc competențele medicului de familie,
  3. administrarea medicației necesare tratamentului de urgență,
  4. eliberarea unei adeverințe medicale pentru pacient, cu care se va prezenta a doua zi la medicul său de familie pentru prescrierea rețetei; în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, medicația se asigură din trusa de urgență atât cât va fi necesar pacientului până ajunge la medicul său de familie.

Serviciile medicale ulterioare celor acordate prin centrele de permanență, se suportă din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate, cu respectarea condițiilor acordării pachetului de servicii de bază, pachetului minimal de servicii medicale și pachetului de servicii pentru persoanele asigurate facultativ, după caz, la cabinetul medicului de familie pe lista căruia este înscris pacientul sau în serviciile de primire a urgențelor în cazul în care pacientul primește un bilet de trimitere.

Centrele de permanenta funcționează în afara programului de activitate al cabinetului de medicina de familie.

        Copyright © 2004-2023 Direcția de Sănătate Publică Neamț.