Actiuni document
Analize efectuate în cadrul laboratorului
Analize acreditate RENAR
Actiuni document
Analize acreditate RENAR
Microbiologie
Microbiologie
Nr. Crt. | Tipul/ Denumirea analizei |
Material/ produs |
---|---|---|
1 | Determinarea Anticorpilor și antigenelor prin metoda ELISA: Ac. anti HIV, Ag HBs, Ac. anti HBs, Ac. HCV, Anti HAV- IgM, Anti HBc-IgM | Sânge |
2 | Diagnosticul sifilisului prin metoda RPR, TPHA | Sânge |
3 |
Determinarea germenilor patogeni, metoda cultura: - Corynebacterium diphtheriae Streptococcus - Candida albicans - Staphylococcus aureus |
Exsudate |
4 |
Determinarea germenilor patogeni, metoda cultura: - Salmonella Shigella - Coli enteropatogen - Vibrio cholerae - Yersinia enterocolitica |
Materii fecale |
5 | Antibiograma, metoda difuzimetrică | Tulpini microbiene izolate |
6 | Numărarea coloniilor prin însămânțare în mediu de cultură agar: la 37⁰ C | Apă potabilă |
7 |
Numărarea coloniilor prin însămânțare în mediu
de cultură agar: la 22⁰ C |
Apă potabilă Apă îmbaiere |
8 |
Detecția și numărarea Escherichia Coli și Bacterii
coliforme prin metoda prin filtrare pe membrană |
Apă potabilă Apă îmbaiere |
9 | Identificarea și numărarea enterococilor intestinali, prin metoda prin filtrare pe membrane | Apă potabilă |
10 | Detectarea și numărarea sporilor de bacterii anaerobe-sulfito-reducătoare | Apă potabilă |
11 |
Detectarea și numărarea Pseudomonas aeruginosa
prin metoda filtrării prin membrana |
Apă potabilă Apă îmbaiere |
12 | Metoda orizontală pentru enumerarea microorganismelor, tehnica de numărare a coloniilor la 30⁰ C | Produse alimentare |
13 | Metoda orizontală pentru numărarea Escherichia Coli ß glucoronidaza pozitivă, tehnica de numărare a coloniilor la 44⁰ C | Produse alimentare |
14 | Metoda orizontală pentru detecția și numărarea bacteriilor coliforme, tehnica numărului cel mai probabil și tehnica numărării coloniilor | Produse alimentare |
15 | Metoda orizontală pentru detectarea bacteriilor din genul Salmonella | Produse alimentare |
16 | Metoda orizontala pentru numărarea stafilococilor coagulazo-pozitiv (Staphilococcus aureus și alte specii) | Produse alimentare |
17 | Metoda orizontală pentru numărarea Bacillus cereus prezumtiv, tehnica de numărare a coloniilor la 30oC | Produse alimentare |
18 | Metoda orizontala pentru numărarea drojdiilor și mucegaiurilor | Produse alimentare |
19 | Metoda orizontală pentru detecția și enumerarea enterobactericeelor | Produse alimentare |
Actiuni document
Chimie/toxicologie
Chimie/toxicologie
Nr. crt. |
Tipul/ Denumirea analizei |
Material/ produs |
---|---|---|
1 |
Analiza metalelor din apa și alimente prin spectrometrie
de absorbție atomica: Cu, Pb, Cd, Zn. |
Apa potabilă
Produse alimentare |
2 |
Determinarea gravimetrică: conținutul de apă
și substanță uscată |
Faină de grâu
Pâine și produse patiserie Biscuiți Lapte și produse lactate |
3 |
Determinarea volumetrică: conținutul de NaCl |
Pâine și produse patiserie
Biscuiți |
4 |
Determinarea volumetrică: aciditate/alcalinitate |
Faină de grâu
Pâine și produse patiserie Biscuiți Băuturi răcoritoare |
5 |
Evaluarea prospețimii unor alimente prin determinarea
azotului ușor hidrolizabil și prin aprecierea stadiului de oxidare a grăsimii
cu reacția Kreis |
Carne, preparate din carne
Grăsimi animale |
6 |
Determinarea prin spectrometrie: - nitriți - nitrați - clor rezidual |
Apă potabilă |
7 | Determinarea metaboliților prin spectrometrie de absorbție moleculara | Urina |
Actiuni document
Analize neacreditate
Actiuni document
Analize neacreditate
Microbiologie
Microbiologie
- Determinare anticorpi anti HBs
- Determinare anticorpi anti Rubella IgM
- Determinare anticorpi anti Leptospira IgM
- Determinare anticorpi anti Sifilis IgM
- Controlul bacteriologic pentru prevenirea infecțiilor intraspitalicești: controlul sterilizării și sterilității, controlul condițiilor igienico-sanitare
Actiuni document
Chimie/toxicologie apă
Chimie/toxicologie apă
- Amoniac
- pH
- Conductivitate
- Indice permanganat (oxidabilitate)
- Cloruri
Actiuni document
Parametrii înregistrați de monitorizare a calității apei potabile
Actiuni document
Parametrii înregistrați de monitorizare a calității apei potabile
Microbiologie
Microbiologie
- Bacterii coliforme / 100 ml
- Escherichia coli / 100 ml
- Număr de colonii (NTG) la 37⁰ C/ml
- Număr de colonii (NTG) la 22⁰ C/ml
- Enterococi / 100 ml
- Pseudomonas aeruginosa / 250 ml
- Clostridii sulfito-reducatoare / 100 ml
- Clostridium perfringens
- Metode de prelevare, microbiologie
Actiuni document
Chimie/toxicologie
Chimie/toxicologie
- Nitriți
- Nitrați
- Clorul rezidual (liber, legat, total)
- Cadmiu
- Cupru
- Plumb
- Zinc
- Prelevare probe