www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Ziua Internaţională a Radiologiei

Ziua Internaţională a Radiologiei

Ziua Internaţională a Radiologiei

Ziua Internațională a Radiologiei este un eveniment organizat anual cu scopul de a crește nivelul de conștientizare asupra rolului radiologiei în cadrul unor îngrijiri de sănătate sigure, precum și pentru a îmbunătății înțelegerea rolului pe care medicii radiologi și tehnicienii îl joacă în cadrul procesului de acordare a îngrijirilor de sănătate.

Ziua de 8 noiembrie, zi în care în anul 1895 Wilhelm Conrad Röntgen a descoperit existența razelor X, a fost aleasă ca o zi de conștientizare și acțiune pentru informarea populației cu privire la: 

  1. potențialul medical, științific și chiar artistic al imagisticii medicale, 
  1. rolul esențial al radiologilor și al imagiştilor în cadrul echipei medicale și 
  1. standardele educaționale și profesionale crescute solicitate personalului care lucrează în domeniul imagisticii medicale.

Imagistica medicală este una dintre cele mai captivante și progresive discipline medicale și un domeniu de activitate intensă în ceea ce privește cercetarea tehnologică și biologică. Radiografiile, RMN-urile, ecografiile și alte tehnici imagistice și imaginile asociate sunt cunoscute și atrag privirea multor persoane dar indicațiile precise și valoarea acestor investigații nu sunt cunoscute la nivel populațional.

Ziua internaţională a radiologiei a fost celebrată pentru prima dată în 2012 şi este continuatoarea Zilei europene a radiologiei, lansată în 2011 şi sărbătorită doar o singură dată, la 11 februarie în acelaşi an, cu ocazia comemorării lui W.C.Röntgen. 

 

 

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.