www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni

TEMATICA PENTRU EXAMENUL DE CHIMIST DEBUTANT

I. BIBLIOGRAFIE  SELECTIVA

  1. Tratat de igiena, vol II- Sergiu Manescu, Ed. Medicala, Bucuresti, 1985.
  2. Controlul fizico-chimic al alimentelor- Horia Dumitrescu, Ctin. Milu, Ed. Medicala, Bucuresti, 1997.
  3. Analiza instrumentala. Partea a II-a. Tehnici si metode spectrometrice- Ion Gh. Tanase, Ed. Universitatii din Bucuresti, 2007.
  4. Bazele Chimiei Analitice-  V. Dulman, Ed. Tehnopress, Iasi, 2004.
  5. Ordinul ministrului sănătății nr. 1078 din 27.07.2010, privind aprobarea regulamentului de organizare si functionare si a structurii organizatorice ale  Directiilor de Sanatate Publica judetene si a municipiului Bucuresti. 

II. PROBA SCRISA

  1. Lapte si produse lactate ( compozitie, valoare nutritiva, insalubrizare, control fizico-chimic)
  2. Carne si produse din carne ( compozitie, valoare nutritiva, insalubrizare, control fizico-chimic)
  3. Grasimi alimentare ( compozitie, valoare nutritiva, poluare, rancezire, control fizico-chimic)
  4. Legume  si fructe ( compozitie, valoare nutritiva, insalubrizare, control fizico-chimic)
  5. Derivate  de  cereale ( compozitie, valoare nutritiva, insalubrizare, control fizico-chimic)
  6. Produse zaharoase, dulciuri ( compozitie, valoare nutritiva, insalubrizare, control fizico-chimic)
  7. Bauturi nealcoolice si alcoolice ( compozitie, valoare nutritiva, insalubrizare, control fizico-chimic)
  8. Conservanti  alimentari ( clasificare, domenii de utilizare, actiune asupra alimentului si consumatorului, control fizico-chimic)
  9. Nitrati, nitriti, nitrozamine ( Surse si mecanisme de poluare, control fizico-chimic)
  10. Pesticide ( clasificare, mecanisme de poluare, control fizico-chimic)
  11. Intoxicatiile alimentare cu metale si metaloizi toxici ( Pb, Cu, St, Zn, Cd, Hg)
  12. Solutii
  13. Concentratia solutiilor.
  14. Legea Bouguer- Lambert- Beer
  15. Spectrometria de absorbtie moleculara in vizibil si ultraviolet- aspecte generale.
  16. Atributiile laboratorului de chimie sanitara.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.