www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Campania „PROTECȚIA SOLARĂ – UN PAS IMPORTANT SPRE SĂNĂTATE!”, august 2021 COMUNICAT DE PRESĂ - Campania de informare „PROTECȚIA SOLARĂ – UN PAS IMPORTANT SPRE SĂNĂTATE!”, august 2021
Informaţii utile
 

COMUNICAT DE PRESĂ - Campania de informare „PROTECȚIA SOLARĂ – UN PAS IMPORTANT SPRE SĂNĂTATE!”, august 2021

Bucuraţi-vă în siguranță de soare!

Nu uitați - pălăria și ochelarii de soare, hidratarea corespunzătoare, utilizarea cremelor de protecție solară!

Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț organizează în luna august 2021, activități de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanța protecției solare, în prevenirea cancerelor de piele.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, la fiecare 4 minute o persoană moare de cancer de piele; legătura dintre expunerea la soare şi cancerele de piele a fost descoperită abia în 1956.

 În România peste 1000 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom malign, iar aproape o treime decedează din cauza acestei afecţiuni.

În județul Neamț, în anul 2020, ținând cont de contextul epidemiologic, au fost înregistrate în cabinetul de oncologie 14 cazuri noi de bolnavi cu diagnosticul de melanom, mai puține față de anul 2019 când au fost înregistrate 25 de cazuri noi cu același diagnostic.

În primele 6 luni ale anului 2021 au fost înregistrate în cabinetul de oncologie 11 cazuri noi de bolnavi cu diagnosticul de melanom.

Prin activitățile pe care le vom derula dorim să conștientizăm populația generală cu privire la necesitatea adoptării de comportamente protective pentru a preveni apariția cancerelor de piele, în mod special a melanomului malign, a afecțiunilor oculare şi a altor patologii secundare expunerii excesive la radiații ultraviolete. Activitățile constau în:

  • transmiterea materialelor informative pe această temă primite de la INSP București către reţeaua de mediatori sanitari/asistenţi medicali comunitari din judeţ şi reţeaua de medicină de familie prin intermediul poștei electronice;
  • activități de informare-educare în comunităţi derulate personalul compartimentului de evaluare și promovare a sănătății și de asistenţii medicali comunitari;
  • tipărirea și distribuirea de postere și pliante în unități medico-sanitare, medicilor de familie, asistenților medicali comunitari și mediatorilor sanitari pentru comunitățile de romi din județ;
  • postarea pe site-ul D.S.P. Neamţ a comunicatului de presă şi pe pagina de facebook a materialelor primite de la I.N.S.P. Bucureşti.

Tema campaniei este impactul asupra sănătăţii prin expunerea neprotejată la radiaţiile ultraviolete.

Obiectivul principal al campaniei este creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la riscul apariţiei afecţiunilor maligne la nivelul tegumentelor sau a altor afecţiuni datorate expunerii excesive la soare.

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură coordonarea la nivel național a acestei campanii.

        Copyright © 2004-2021 Direcția de Sănătate Publică Neamț.