Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Comunicate de presă COMUNICAT DE PRESĂ - Situația COVID-19 la 18 iunie 2021

COMUNICAT DE PRESĂ - Situația COVID-19 la 18 iunie 2021

Situația Covid-19

În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 18.961 cazuri COVID-19 și 90 cazuri de reinfectare cu SARS Cov 2.

14.387 pacienți au fost declarați vindecați. În acestă săptămână au fost raportate 4 decese - toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Au fost testate până în prezent 66.033 de persoane, fiind lucrate în total 158.833 teste, din care 3.411, în perioada 11-18 iunie.

În ultimele 7 zile, au fost confirmate 12 cazuri de persoane infectate cu SARS Cov 2, din care una a fost vaccinată împotriva covid-19, cu o doză.

Incidenţa cazurilor de infecţie cu noul coronavirus în judeţul Neamț păstrează trendul descendent şi a ajuns, astăzi, la 10 cazuri la 100.000 de locuitori.

Până la 18 iunie 2021 Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 18.762 decizii de carantinare și 12. 994 decizii de izolare.

Vaccinarea împotriva Covid-19

Direcția de Sănătate Publică Neamț a ridicat de la Centrul regional de Depozitare Iași 141.152 de doze de vaccin împotriva covid-19: 104.557 doze Pfizer BioNTech,  12.620 doze Moderna, 11.315 doze AstraZeneca și 12660 doze Johnson&Johnson, în 47 tranșe.

De la începutul Campaniei de vaccinare au fost administrate 128.670 doze de vaccin, din care
58.266 cu doza a 2-a. Au fost raportate 52 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

În perioada 11 – 18 iunie au fost administrate 4.342 de doze de vaccin. 2.065 persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 2.277 cu doza de rapel. 1.348 persoane au fosta vaccinate cu produsul Johnson&Johnson. Nu au fost raportate reacții adverse.

64.739 persoane sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă.

De ce este important să mă vaccinez împotriva COVID-19?

Primul argument ne privește în mod direct, vaccinul oferindu-ne protecție împotriva infecției cu COVID-19, limitând drastic numărul de decese, așa după cum arată statisticile în prezent în țările în care s-au derulat campaniile de vaccinare (inclusiv, în România). Trebuie să luăm în considerare faptul că incidența formelor grave de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, care necesită internare în spital, este de aproape o treime din totalul cazurilor raportate. De asemenea, rata de deces în România este de 25 la mia de infectări, mai ridicată decât media globală (21 la mia de infectări).

Al doilea motiv se referă la protecția pe care o asigurăm, prin vaccinarea noastră, persoanelor din familie ori din comunitatea noastră al căror sistem imunitar nu e încă dezvoltat (nou-născuți) ori este compromis (persoane cu boli autoimune ori cronice, sub tratament chimioterapeutic sau cu neoplazii) și care pot dezvolta forme severe ale infecției cu COVID-19.

Prin vaccinarea noastră se creează imunitatea colectivă sau de grup, ceea ce reprezintă scopul final al oricărei campanii de vaccinare. Cu alte cuvinte, pe măsură ce tot mai mulți dintre noi sunt vaccinați, răspândirea virusului SARS-CoV-2 poate fi stopată, virusului fiindu-i mai dificil să găsească o persoană vulnerabilă.

Evenimente de vaccinare!

Sâmbătă, duminică și luni se vor desfășura 3 evenimente de vaccinare fără programare, în următoarele locații:

• Piatra Neamț – Curtea domnească,
  • Roman – Piața Roman Vodă,
  • Tg. Neamț – Casa și muzeul memorial „Ion Creangă” (parcare).

Vaccinarea se va realiza cu vaccinurile Pfizer sau Johnson&Johnson, în intervalul orar 9-20, fără programare!

Veți prezinta actul de identitate sau a certificatului de naștere. În cazul minorilor este obligatorie acordarea consimțimântului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

Centrele de vaccinare drive-thru

Centrele de vaccinare drive-thru vor fi deschise sâmbătă,  duminică și luni, în intervalul orar 9-21.

Vă puteți vaccina cu Pfizer sau Johnson& Johnson. Vaccinarea este fără programare!

Puteți veni cu maşina personală, cu motocicleta, cu taxi-ul, cu mijloace de transport în comun cu capacitate maximă de patru persoane.

Rapelul îl puteți face tot la centrul de vaccinare drive-thru sau la orice alt centru de vaccinare.

În centrul de vaccinare drive-thru, veți prezinta actul de identitate sau a certificatului de naștere, în cazul minorilor. Puteți veni la vaccinare cu chestionarul de triaj completat. Documentul poate fi accesat de pe platforma ROVACCINARE la adresa

În centrele de vaccinare drive-thru au fost administrate, până în prezent, 3.721 doze:

• 1.411 la Piatra Neamt - 355 Johnson& Johnson și 1056 Pfizer, din care 694 doza 1 si 362 doza 2,
  • 2.310 la Roman - 684 Johnson& Johnson si 1.626 Pfizer, din care 1.061 doza 1 si 565 doza 2.

1.966 persoane au fost vaccinate cu schema completa de vaccinare.

Caravanele de vaccinare cu echipele mobile

Direcția de Sănătate Publică Neamț a inițiat acest proiect pentru a asigura accesul la vaccinarea împotriva Covid-19, aproape de casă, în comunitățile în care nu sunt înființate centre fixe de vaccinare.

Caravane de vaccinare cu echipele mobile au fost în această săptămână în localitățile TAMASENI, DULCESTI, ALEXANDRU CEL BUN, ONICENI, VALENI, PODOLENI, TRIFESTI, TAZLAU, CANDESTI, BORLESTI. Au fost vaccinate 446 persoane.

Următoarele destinații ale Caravanelor sunt: SABAOANI, BARTICESTI, BOTESTI, GHERAIESTI, BORCA, BODESTI și PANCESTI.

Vă puteți vaccina cu Pfizer sau Johnson& Johnson.

Pentru a fi imunizați, trebuie să anunțați la primării intenția de vaccinare. Asistenții medicali comunitari și  asistenții sociali vă vor informa privind beneficiile vaccinării și despre felul în care se va desfășura activitatea de vaccinare.

Vaccinarea la cabinetele medicilor de familie

Din 4 mai, a demarat Campania de vaccinare împotriva covid-19 la nivelul cabinetelor medicilor de familie. Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se realizează cu vaccinul Johnson& Johnson.

Au fost vaccinate până în acest moment 4.865 de persoane, în 79 de cabinete medicale de medicină de familie. În ultima săptămână au fost vaccinate în cabinetele medicale de medicină de familie 830 persoane, din care 506 din mediul rural.

Contactați medicul dumneavoastră de familie pentru a afla cum puteți să vă vaccinați la cabinet!