www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a județului  Neamț

Sectiuni
Informaţii utile
 

GHID FURNIZORI LA DOMICILIU

Afiseaza/Ascunde raspunsul Cui se adresează acest ghid?
Poștașilor, curierilor, furnizorilor la domiciliu, echipelor de intervenții (apă, gaze, electricitate, internet/cablu/telefonie fixă) și altor categorii de lucrători care intră în contact cu cei autoizolați.
Afiseaza/Ascunde raspunsul Ce trebuie să fac înainte de a interacționa cu o persoană autoizolată?

Deși persoanele aflate în autoizolare sunt în general asimptomatice, cu un potențial scăzut de transmitere a bolii, în special dacă poartă mască de protecție, se recomandă aplicarea următoarelor măsuri de către personalul care trebuie să interacționeze cu acestea:

  • Asigurați-vă că purtați un echipament minim de protecţie constând în mască de protecție şi că aveți la dumneavoastră un dezinfectant pentru mâini (pe bază de clor sau alcool).
  • Folosiți dezinfectantul pentru mâini înainte de contactul cu persoana aflată în autoizolare.
  • Asigurați-vă că instrumentele dumneavoastră (truse de scule, cabluri, instrumente de scris etc) nu sunt contaminate și/sau dezinfectați-le.
  • Înainte de a intra în locuință, solicitați persoanei autoizolate să poarte mască de protecție sau să păstreze o distanță de minim 1 metru în timpul interacțiunii.
  • Mijloacele de transport folosite în aceste cazuri vor fi dotate cu recipiente cu dezinfectant pentru suprafeţe; dezinfecția în vehiculul de transport se va face de minim două ori în timpul unei ture de lucru, cel puțin prin ștergerea suprafețelor de posibil contact cu mâinile personalului.
Afiseaza/Ascunde raspunsul Cum mă protejez în timpul interacțiunii cu o persoană aflată în autoizolare?

Păstrați, pe cât posibil, o distanţă mai mare de 1 metru faţă de persoana izolată cu care veți interacționa.

  • NU împrumutați obiecte persoanei izolate; chiar și pentru semnarea unor eventuale documente, rugați persoană izolată să semneze cu un instrument de scris propriu.
  • Dacă persoana nu are un instrument de scris propriu și este necesar să semneze, asigurați-vă că dezinfectați instrumentul imediat după folosire, îl aruncați sau îl lăsați persoanei în cauză.
Afiseaza/Ascunde raspunsul Ce trebuie să fac după interacțiunea cu o persoană aflată în autoizolare?
  • Folosiți dezinfectantul pentru mâini imediat după contactul cu persoana aflată în autoizolare, înainte de a atinge alte suprafețe.
  • Dacă în urma interacțiunii cu o persoană aflată în autoizolare nu vă simțiți bine și începeți să aveți simptome specifice COVID-19 (despre care puteți citi aici), NU mergeți direct la spital sau la medicul de familie. Evitați contactul cu alte persoane, autoizolați-vă, pe cât posibil, apelați 112 și specificați dispecerului că ați intrat în contact cu o persoană autoizolată.

        Copyright © 2004-2022 Direcția de Sănătate Publică Neamț.