www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Programe naționale de sănătate publică Tratamente medicale în străinătate Dosarul de tratament medical în străinătate

Dosarul de tratament medical în străinătate

Dosarul de tratament medical în străinătate

în conformitate cu prevederile ordinului ministrului sănătății nr. 50/23.01.2004, privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în străinătate

Conform prevederilor ordinului ministrului sănătății nr. 50/23.01.2004, privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în străinătate, inițierea de către Direcția de Sănătate Publică Neamț a procedurii de obținere a aprobării pentru efectuarea tratamentului medical în străinătate se face numai după ce pacientul a parcurs și epuizat toate nivelele de  asistenta medicala din tara și exista recomandarea medicului specialist de ultim nivel ca pacientul are  nevoie de un tratament care nu poate fi efectuat în România.

Dosarele sunt considerate complete  atunci când conțin toate documentele menționate mai jos:

  1. Cerere din partea bolnavului sau aparținătorului (depusa la Direcția de Sănătate Publică Neamț).
  2. Documentele medicale ale bolnavului ( copie de pe fisa pacientului, bilet de ieșire din spital, analize, etc.) depuse de către medicul de familie sau de către  aparținător (soț/soție, ruda de gradul IV sau reprezentant legal) sau de către bolnav la Direcția de Sănătate Publică Neamț.
  3. Procesul verbal  pentru trimitere la tratament medical în străinătate completat de comisia  de specialitate teritoriala* (formularul se ridica de la Direcția de Sănătate Publică Neamț).
  4. Propunerile comisiei teritoriale de specialitate cuprinzând cel puțin 3 clinici unde bolnavul poate efectua tratamentul recomandat, furnizând și datele de contact ale acestora: adresa, telefon, fax.
  5. Corespondenta cu clinica din străinătate (care se efectuează  la nivelul direcției de sănătate publica) în care sa se precizeze: acceptul clinicii, costul estimativ al tratamentului, modalitatea de plata, numărul de cont al clinicii.
  6. Declarația pacientului ca este informat asupra procedurilor medicale și a riscurilor ce pot apărea.
  7. Adresa de înaintare a Direcția de Sănătate Publică Neamț către Ministerul Sănătății în vederea aprobării finanțării tratamentului.

Dosarul complet se trimite de către  Direcția de Sănătate Publică Neamț la Ministerul Sănătății prin curierul direcției sau prin posta.

*Județul Neamț este arondat comisiilor teritoriale din Iași, iar datele de contact ale acestor comisii se pot afla de la Direcția de Sănătate Publică Neamț.

Persoane de contact din cadrul DSP Neamț

dr. Daniela Florina Marcoci – telefon 0233 215933, email dspnt_programe@sant.ro.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.